SOLIDÃO

 

26.april til 5.juni i 2000 var jeg i Brasil. Det var en teamtur mens jeg gikk på Smyrna Bibelinstitutt.
Vi var først en dag i Rio de Janeiro. Deretter reiste vi til Recife, i nordvest-Brasil. Vi var også i Fortaleza og Campina Grande, disse byene ligger også i nordvest. Vi var rundt og deltok på møter i forskjellige menigheter i disse byene.
På bilde til høyre er jeg i Rio de Janeiro, med Copacabana i bakgrunnen.

Den siste lørdagen, den 3 juni, var vi i en liten by som hette solidão (på norsk betyr det "ensomhet") i staten Pernambuco. Vi reiste til denne byen for å plante en evangelisk menighet der. Vi hadde møte på byens torg på kvelden denne lørdagen. Tidligere på dagen var vi på rundtur i byen.
Vi besøkte byens rådhus og hilste på ordføreren i byen. Deretter gikk vi til byens lokalradio for å "reklamere" for kveldens møte. Denne lokalradioen holdt til i et bitte lite studie, men alt gikk i datateknikk.
Vi var også innom å tittet på byens sykehus, som bare hadde en sykepleier og doktoren var bare innom en dag ellet to i løpet av uka.
Vi var også å så på Maria statuen i åssiden bak byen.

Maria statuen er hellig for folket i byen, men ikke bare for dem, folk kommer også langveisfra for å gi penger til denne statuen. Pengene bruker byen på dette hellige stedet. Det var også grunnen til at byens bredeste og fineste gate gikk opp til dette stedet. På bildet til høyre ser du opp denne gaten til Maria statuen som er midt på bilde. Folk krøp opp denne brosteinbelagte gaten, og steintrappen lenger oppe (som er hogget ut i fjellet), for å "blidgjøre" Maria.

Da kvelden kom hadde vi møte på byens torg, rett utenfor kirken i byen (katolske kirke). Det samlet seg mye folk fra stedet, og mange satt også utenfor husene sine i nærheten og hørte.
Vi hadde også med oss en sanggruppe fra en menigheten i nærheten (120 km derfra). Du ser dem på bilde til høyre.

Teamet vårt deltok også på dette møtet, med sang og vitnesbyrd.
På bildet til høyre, ser du foran fra venstre Gerd Pålerud, Svenja Knuth (tysk) og Anja Ødegård. Bak skimter du Helene Tjøsvoll mellom Gerd og Svenja, og Kjell Rune Ødegård mellom Svenja og Anja.
Her ser du meg, jeg hadde en liten tale på dette møtet. Jeg talte om dette at Jesus ikke bare måtte være en lykkeamulett i livet, men at han må bli Herre i livet.
Til venstre ser du Geirr Standal, norsk misjonær i Recife, som tolket.

Den dagen vi var i Solidáo var det 10 stk. som ble frelst. Med dette som grunnlag skulle det startes med husmøter i byen, og dette er spiren til en evangelisk menighet i denne lille katolske byen.
Jeg er takknemlig til Gud for at jeg fikk være med på dette.
La oss huske Solidáo i bønn !

Her kan du se hvor vi var. byene i Nordvest-Brasil som er skrevet med rødt er der vi var. Turen fra Recife til Fortaleza tok 10 timer med buss.
De første to ukene var vi i Recife, den neste uken i Fortaleza, og den fjerde uken i Campina Grande.
Bibelskolen består av to linjer, Bibellinjen og Tjenestelinjen. Etter de 4 første ukene reiste bibellinja hjem og bare tjenestelinja ble igjen de to siste ukene.
Da var vi den første uka i Recife igjen, og uken etterpå i innlandet, bl.a. i Solidáo.

Her kan du lese mer om Misjonsarbeidet i Recife som vi besøkte. Og om May-Lise og Gunnar Standal som startet dette arbeidet.